Syahirah: Tempatan Fest 2016

Entry About Shout Follow D'Board
 reader(s)

  • Hi ho! Need to know bout me? Seriously?


owner

Contact Me

11:05 PM | 0 Cloud(s)
Tempatan Fest 2016

assalamualaikum.

Cuti semester aku dah pun nak habis. Lagi seminggu je nak balik Arau. Jadi, aku habiskan masa tersisa ni dengan pergi jalan ke mana hala pun tak tau, ikut je kengkawan aku. Kali ni yang rajin teman aku jalan si Adam lah. Mangsa ajakan aku. hahaha! Maafkan aku adam. :P

Sabtu lepas aku pergi tempatan fest bertempat di Ipoh, Taman DR apebenda tah. Dulu parents aku pernah duduk ipoh setahun tapi time tu aku masuk asrama, so tak tau sangat jalan sampai pakai waze, then balik mak aku gelak sebab "tu pun nak pakai waze". Kfine!

Dari pandangan aku bila pergi sana, nampak bebudak hipstur, acah-acah hipster, outfit semua nak hitam. Mostly girl, pakai shawl nak singkat, baju tight in, seluar singkat. Waddeee. Aku pulak balik kenduri, pakai skirt, blouse, tudung bawal. Macam pelik sikit pegi situ. Sebelum ni aku ade dah pegi event macam tu, dan aku bukan jenis pakai pakaian macam diorang tu. Aku dengan selekeh aku lah. Well kengkawan aku ade ugak gelak tengok minah-minah yang dekat sana pakai macam tu, aku balas je "biarlah, diorang konfiden kot pakai macam tu" Malas aku nak cakap banyak. Ikut korang lah. Rasa selesa orang tengok atas bawah, pakailah. Macam aku kesah. Memang tu fesyen zaman sekarang. Aku je kot yang tak berapa ikut. lol. Tu dari pandangan aku yang perhati orang dekat sana.

One more, Barang LOKAL. Aku tak minat barang lokal sebab harga yang teramat mahal tak padan dengan barang. Kata local, supposedly murah la untuk orang local membeli. Tapi compared to barang imported lagi murah dari local. Dah kenapa? Setakat cop je kot. -_-

Aku pun tak faham dengan culture malaysian youth nowadays. Aku tak berapa terjebak lah dengan semua ni. Aku sekadar memerhati. Nak tengok apa pulak trend lepas ni. :)

Plan this week, nak pegi frenzy! Mandi yuk.

xoxo

0 Comments: