Syahirah: the power of du'a

Entry About Shout Follow D'Board
 reader(s)

  • Hi ho! Need to know bout me? Seriously?


owner

Contact Me

7:34 PM | 0 Cloud(s)
the power of du'a

assalamualaikum.

Lately, I felt really dissapointed with myself. I realize too many wrong things I've done to people around me. This week totally a tough week for me. I got my 2nd semester result and it was not going well. I need to repeat 1 subject. Its the subject I hate the most in semester 2. But, I to go through it tho.

Dekat sini aku nak cerita, berdoalah dalam setiap apa yang berlaku. Aku pernah rasa Allah betul-betul makbulkan doa aku sekelip mata. Rasa dia, tak tergambar seronok nya, Sampai menitik air mata. Malam keputusan final exam tu keluar, result aku keluar dulu. Aku sedih sangat. Aku cerita dekat kawan-kawan aku, Mira, Tasha. Tapi diorang tak cek lagi. Aku tak boleh sabar. Aku nangis..

Aku bagitau AD. Masa tu result dia pun tak keluar lagi.  Dia tenangkan aku.
Dia ingatkan aku suruh ambik wudhuk semua then tidur. Letak je phone, aku terus ambil wudhukm aku solat sunat. Malam tu aku rasa Allah betul-betul bagi petunjuk pada aku. Suruh aku usaha lebih lagi. Aku doa sangat-sangat there will be no dismiss for him. No any repeat. Give me strength to go through next semester smoothly and I tell Him everything. Alhamdulillah. AD called me and give me a really most delight news for me. Subhanallah. Allah tunjuk pada aku.
Selama ni banyak keluhan aku dengar dari dia. Katanya totally tak boleh buat time exam, aku buat hal kacau fikiran emosi dia. Bukan aku nak kata disebabkan doa aku dia berjaya. NO.
Its about aku dapat berita gembira, dan Allah dah tenangkan hati aku untuk malam tu. And mak dengan ayah pun tak marah, diorang bagi kata-kata semangat kat aku.
Berdoalah. Allah Maha mendengar. :)

peace be upon you.

0 Comments: