Syahirah: kawan. ok ke tak?

Entry About Shout Follow D'Board
 reader(s)

  • Hi ho! Need to know bout me? Seriously?


owner

Contact Me

2:47 AM | 0 Cloud(s)
kawan. ok ke tak?

assalamualaikum. :)
hai.

Korang pernah ada kawan? kawan baik, kawan tak berapa baik? ada kawan yg betray? huh!
Aku rasa semua orang pernah mengalami semua benda ni. Ada kawan yg bermacam-macam rupa.

Pengalaman aku. Waktu sekolah rendah dulu, never know what true friends are mean. Rasa semuanya baik-baik belaka. Tapi, aku pernah la, ada kawan duduk sebelah aku, suka sangat curi barang-barang aku. Ape masalah dia ntah. Aku tau mak bapak dia mampu beli barang-utuk dia. mak bapak dia cikgu kot! Nantaklah.

Menginjak dewasa, sekolah menengah, then u know how to know your friends. Ada yg boleh pakai, tolong kita waktu susah senang. Aku ada. Dia banyak tolong aku tambah dalam pelajaran masa nak PMR dulu. Aku kenal dia waktu form 1 dekat asrama. 1 dorm, sebelah katil aku. But, then masuk form 4, dia pindah masuk MRSM. Dia, Fazatul Hazirah. Memang terror maths. Sedih sangat dia takda lepas tu. Susah nak tanya kat budak lain, aku paham kalau dia ajar. Missing u Atul.
Lepas tu, biasa la, ade private problem bagai, aku cerita dengan kawan-kawan rapat aku. I don;t know why aku selalu bertiga dengan kawan-kawan. Dengan Niazara, Dania Zati Syira. The S, Syakirah Safra Syahirah.  Aku sayang diorang sangat. The most to the S!

Dan sekarang, kami berpisah. Masing-masing belajar di berlainan tempat. But, we still keep in touch each other. In university, ada sorang kawan sekolah aku, dulu tak rapat mana, sama tempat belajar dengan aku, satu kos. Best friend to my best friend. Amirah Alias. Now, everywhere I go, must be her. Aku tahu, dia ni ramah, memana aku pergi dengan dia, orang mesti kenal dia dulu. Dia memang menonjol. Dia ramah, mesra dgn semua orang. Tak macam aku. Well, let her be herself, and me, always be me.

Tak semua akan ada waktu kita sedih, feeling down, depress etc. Susah nak cari kawan yang sentiasa ada dalam keadaan kita macam tu. Kengkadang, aku rasa Am I just visible when u need me? Ada masalah kau cari aku. Kecewa. Sedih.Well, Its okay. Allah is always be there for u. Bersabarlah.

I think I have someone I can share all my story. But sometime, he don't wanna hear it. Its okay dari tak dengar langsung. Ammar Danial. Kengkadang, dia bagi kata-kata semangat dekat aku. Tapi ada jugak yg langsung tak membantu. Ape pun, dia banyak membantu. Thankyou me dear.
He has a wide thinking, quite matured enough. hehehh
He's my very very good friend, as what he said to me lately. But, I wanna say, Iloveu. oopps! :P
I hope we'll be together. InshaAllah. Aaminn.. :)

Yeah. this is my story abaout friends. Hope our friendship never ends!
These are some pictures of my buddies!!

my Niazara 

The S!!


Our last nite together. Playing with the shadows.

my dd. 
last patper for SPM!

date? :P

0 Comments:



my Niazara 

The S!!


Our last nite together. Playing with the shadows.

my dd. 
last patper for SPM!

date? :P