Syahirah: advice for the girls. beware!

Entry About Shout Follow D'Board
 reader(s)

  • Hi ho! Need to know bout me? Seriously?


owner

Contact Me

3:24 PM | 0 Cloud(s)
advice for the girls. beware!

assalamualaikum and goodevening uolls.
eh,aku rasa bukan ada readers pon. -.-''

Aku ni bukan la reti sangat nak bab bagi nasihat ni. Tapi, rimas, geram tengok ramai pompuan dok tergedik-gedik dengan laki. Orang kata, bukan perempuan la kalau tak gedik.
Weh! Ko nak gedik suka hati kau, tapi tak payah nak over bagai. Menyampah orang lain tengok.
Gedik yang macam mana? Dok renyih nak laki, dok sembang ala manje la konon dengan lelaki.
Lelaki ni bahaya! Kau baru kenal dia seminggu dua, kau kata baik. Kau bukan kenal dia pon sebenarnya.

1. Jangan melayan.
 Tahu apa tu melayan. Maksud aku, kau mesej dengan orang tu, mesej dengan orang ni. Dan carakau mesej tu bukan macam kawan. Memang bukan kawan la kalau kau dah selalu sangat contact. Lepas tu rapat, kau couple dengan dia. Aku tak suka istilah couple tu sebenarnya. Tapi ramai orang faham pebenda kan. Jeezz. Kau cuma menambah masalah kau. Kawan aku pernah buat eksperimen la kononnya. Lelaki dan perempuan, boleh jadi kawan je? Jawapan, tidak. One of them must have some feeling like care or something. Either the boy or the girl. Serius wa cakap lu! Jangan nampakkan yg kau tu murah melayan ramai lelaki.

2. Harapan palsu
Kau tahu apa itu harapan palsu? Kau layan dia bebaik, dia bukan main syiok dengan kau, tuptup, dia heartbroken pasai kau dah ada orang lain. Then, kau pulak rasa bersalah, kau pi bebaik dengan dia pulak. Tak guna la.

3. boyfriend orang.
Hah! Tolonglah, jangan kacau boyfriend orang. Tak fikir ke nanti girlfriend dia tak suka.
Jangan runtuhkan rumah tangga orang. LOL. Ayat akuuu~~
Aku ada kawan yang clash disebabkan twitter. Know what? That jealous feeling. grr..

4. be honest.
Tolong jadi seorang yg jujur. Kau kau tipu, makna kau tipu diri kau jugak. So, its useless.
Be yourself/

Jadi seorang perempuan, banyak kot pantang larang.Itu jangan buat, ini janan buat. But, that all is for your own good. It's up to you to do it or not. Kalau nak yang terbaik. Fikir-fikirlahh.

Adios!
Syi.

0 Comments: