Syahirah: experience.

Entry About Shout Follow D'Board
 reader(s)

  • Hi ho! Need to know bout me? Seriously?


owner

Contact Me

11:45 PM | 0 Cloud(s)
experience.

assalamualaikum! hollapeeps.

it's have been ages aku tak update blog. Nobody cares.  ┐( ̄ー ̄)┌
okeh. sepanjang tak sekolah ni, pengalaman banyak jugak yg aku dapat. Such as kerja, driving license, no cooking, penat yg teramat. fiuh! Macam-macam!
Alhamdulillah, aku dapat merasa semua tu. Tak semua orang dapat pengalaman yg macam kita hadap.

1. Cerita pasal kerja, penat memang penat. Even dekat dengan rumah, rehat satu jam pun sempat balik makan dulu, lepak atas katil bagai. Kerja dekat kedai Ukhuwah. Budak lekir kalau tak tau ukhuwah tu kedai apa aku tak tau la. Duduk dalam tempurung 7 kaki dalam tanah la kot mengalahkan katak. oopss! (⊙.☉)
Tengok macam senang je kerja kat dalam kedai tu. Tak hadap matahari, tempat yg banyak makanan. Tapi, realitinya, nak makan kau bayar sendiri la. Bukan bos tanggung. Angkat barang mengalahkan lelaki. Dah la man workers dalam kedai tu ada 2 orang je. Memang super woman perempuan yg kerja kat situ. Tak payah pergi gym nak sihatkan badan. Angkat kotak-kotak, panjat sana sini, susun barang tu pun kira exercise. fuh!
Mana tak penat nyahhhh. \(´O`)/
Lagi satu. Jumpa dengan ramai orang. Nk menghadap perangai orang macam-macam. Penat nak layan kerenah orang. Sakit hati ada, Geli hati pun ada. sabar jelah.

2. Lesen memandu. Acewah!
Kira beruntung jugak la aku ambik lesen ni tak keluar duit aku sendiri. Mak ayah tanggung. :P
Paling aku tak boleh lupa, mungkin jugak takkan lupa sampai bila-bila. Period pain waktu hari test! Memang separuh pengsan jugak la. Malu sesangat baring depan orang ramai. Tapi sakit tu tak fikir apa dah. Yg fikir aku nak baring, nak tidur, nak rehat sampai sakit aku hilang. Disebabkan ini lah aku fail test motor dan kena repeat lagi sekali. Nak cepat punya pasal. Time nak test kerta tu aku fikir nak cancel je buat. Tapi alhamdulillah, kereta aku pass jalan raya dgn kat litar. hoho!
Pengalaman ambuk lesen dgn kawan-kawan yg dulu waktu sekolah tegur pun tak dah jadi macam BFF.
Dengan JPJ pun baik sesangat dgn weolls. Seronok sangat! ヽ(^o^)ノ

3. Takde masa. Aku dulu waktu sekolah, kalau cuti hobi aku memasak. Tapi sekarang aku nak duduk dapur pegang kuali pun payah dah. Setakat duduk untuk makan. Selainnya, aku habis kan masa dalam bilik. My room is my world. Penat balik kerja, dan aku nak tidur. Aku rindu sangat waktu sekolah dulu. Sampaikan mak pun dah bising bila masa la aku nak belajar memasak. Haih. Entahlah..
Lepas ni, tunggu panggilan PLKN pulak. Kalau dapat panggilan lepas ni. Kalau tak, kerja lagi lah. aku.

Result SPM dah nak keluar tak lama lagi. Memang buat aku tak tenang. Ya Allah. Berikan lah kejayaan kepada diriku untuk ku balas jasa ibu dan ayah ku. Bantulah aku Ya ALLAH. Moga keputusan SPM batch 2013 cemerlang semuanya. Aaamiinn. :)

Oke. setakat ni je. Bila lagi aku nak update, entahlah. InsyaAllah kalau ada kelapangan. Adios! Assalamualaikum  (✌゚∀゚)

0 Comments: