Syahirah: Jamuan Ghayaa

Entry About Shout Follow D'Board
 reader(s)

  • Hi ho! Need to know bout me? Seriously?


owner

Contact Me

6:12 PM | 0 Cloud(s)
Jamuan Ghayaa


Aku tak habis lagi dengan ghaya aku. Syawal belum habis lagi. Errr. Dah over dari budak yang tak ambik spm taun ni pulak. lama tak update blog.
As i know, semalam cikgu sembang ada jamuan raya. bukan jamuan sangat la, just bebudak kelas bawak sikit-sikit makanan, kuih-kuih raya bagai, makan kat kantin. Pagi tadi aku bawak sesikit kuih yang ada kat rumah la. Simpan terperap sapa nak makan.

As aku tau, sekolah ni tak pernah buat jamuan raya untuk students. Kesian kan.
Sampai je kelas, depa ajak pi kantin. Ikut je ah. Tengok-tengok cikgu Ros dah bagi barang suruh siapkan sandwich. Picnic apekah pepagi nih? Then datang cikgu rozila dengan lemang dan rendang daging. Ya Allah. Memang lama dah aku kempunan lemang nih. Siap semua, makan time lah! So sad. All the pictures only can saved in our mind. Jamuan terakhir mungkin di sekolah? haha. Dah dengan lemang, sandwich, ada pulak truffle maklong Dayana buat aka Ustzh. Fazilah. HAHA! Layannn~ Then yang lain-lain, kuih raya biasa lah. Kami makan tak tengok orang lain dah. wee~

Cikgu amri tak boleh blah dia bising kat kami kata dah ambik meja kelas dia.
Then kelas dia semua lepak kat pentas kantin tuh. Time kami makan-makan, Amri's class sedang mendengar ceghamah ghaya. Tak nampak pulak depa bawak makanan. haishh. Dah habis kemas semua, cikgu Amri mai kat kami kata, dah ambik meja kami, hulur sikit apa pun dak. And weolls like =0='' pebenda la. Una pun hulur la kuih raya kat diorang. Dah la budak-budak form 1 kot. lalala~

Dan sekarang sampai ke petang aku tak rasa sebutir nasik pun lagi. Lemang tu pulut kan.
Mak posa, so, aku malaih masak. Tunggu la maghrib nanti. Lapaqq~
Nak pi tolong masak-masak. hoho
Adios amigos!
Assalamualaikum ^_^V

psstt. lagu baru aku tukar ni best tau! got it from ma girlfrendd, zatie. again -.-


0 Comments: