Syahirah: saving.

Entry About Shout Follow D'Board
 reader(s)

  • Hi ho! Need to know bout me? Seriously?


owner

Contact Me

11:59 PM | 0 Cloud(s)
saving.

waaa. bulan puasa dah dekat. Lagi seminggu lebih je. So, gaji pun baru masuk. Pikir-pikir, bulan puase mana makan. Beli la barang-barang sikit. Bukan selalu dapat beli benda merapu-rapu nih. haha!

Then semalam, mak ajak shopping ipoh. Follow je ah. Takkan nak duduk rumah. Main reason nak beli baju. Bulan puasa malas nak keluar. Sesak ramai orang. Pegi la Kamdar Ipoh. Bole tahan la kain dia. And aku decide, ''ma, beli je kain kat sini. Takyah pegi kedai lain. Lawa je kan kat sini'' *sambil tunjuktunjuk sana sini. Nampak kemalasan aku nak bejalan. Kaki memang dah buat hal. Cramp + lenguh. memang siuutt!

Alang-alang, dekat dengan kamdar tu, ada UTC. Alaaa.. yg Pak Jib cakap dalam tv tu. Tengok la ape ade sane. Bole tahan la lawa building dia. surau dia best! haha.
Dalam tu ada pejabat jabatan bagai lah.


Suntikan ni dah la tak dapat kat sekolah. kenapa form 5 this year takdak?!
Pusing-pusing, ayah pegi kat jabatan pertanian. Biasa la jumpa kawan. -.-
Naseb pulak sebelah tu ada PTPTN punya pejabat. Ma pun suruh tanya pasal pinjaman semua tuh. Alang-alang aku pun takdak akaun SSPN. 



Terus abang yg jaga tu offer bukak akaun. Memang kena ada SSPN rupenya. haihh. Mana pigi pendidikan percuma yg dari zaman Cek Det dulu sembang kencang nak bagi tapi sampai sekarang haraammmmm buat. Nak promot la sikit. Kat sini service cepat dari buat dekat bank. Dekat bank ramai orang, lagi nak tunggu bank pos bagai. huh! Salute.
Minima masuk duit doploh hengget je. Oke la tuuh. Jadi, secara sah, aku bakal jadi pemegang PTPTN. T_T

A plant doctor will be?
Then habis pusing UTC yg bosan tu, pegi Mydin. Manjoi je. Tu yg terdekat. 
Sampai pukul berapa tah, yg pasti perut aku lapa gile. Dan-dan jugak la mydin tengah sale. Murah kot, so abaikan perut gua. Habis beli, kita belah laa. 

Aku pikir time ni bila nak sampai rumah, nak tengok game Red warrior dgn JDT. Tak pun singgah kedai makan. Tapi ayah pegi KFC. peduli hape, aku nak bungkus then jalan. haha! Ayah speed habis la nak sampai rumah. Nasib sempat sampai game tak habis lagi. Tapi gol half first time. Dan akhirnya, kelantan menang. Malam semalam memang Apex jadi hero! haha. Alahmdulillah. :D

So, conclusion saving gua tinggal tiga ploh hengget je. -.-

0 Comments:



A plant doctor will be?
Then habis pusing UTC yg bosan tu, pegi Mydin. Manjoi je. Tu yg terdekat. 
Sampai pukul berapa tah, yg pasti perut aku lapa gile. Dan-dan jugak la mydin tengah sale. Murah kot, so abaikan perut gua. Habis beli, kita belah laa. 

Aku pikir time ni bila nak sampai rumah, nak tengok game Red warrior dgn JDT. Tak pun singgah kedai makan. Tapi ayah pegi KFC. peduli hape, aku nak bungkus then jalan. haha! Ayah speed habis la nak sampai rumah. Nasib sempat sampai game tak habis lagi. Tapi gol half first time. Dan akhirnya, kelantan menang. Malam semalam memang Apex jadi hero! haha. Alahmdulillah. :D

So, conclusion saving gua tinggal tiga ploh hengget je. -.-