Syahirah: book review: Aku Melayu DI Bumi Inggeris

Entry About Shout Follow D'Board
 reader(s)

  • Hi ho! Need to know bout me? Seriously?


owner

Contact Me

3:22 PM | 0 Cloud(s)
book review: Aku Melayu DI Bumi Inggeris



Salam jerebu semeleisia.
Sekarang ni jerebu telah melanda ke kawasan lekir. Jadi, baik duduk je dalam rumah dan baca buku atau tengok movie, study atau papeje yg dapat membuatkan aku tak keluar rumah. Dan pagi tadi baru habis baca buku yg tajuk macam kat atas tu.
Bagi aku buku ni memang bagus. Penulis dia Muhaimin Sulam yg aku baru mengenal hasil karya beliau. Penulisan dia, sangat memberi maksud yang mendalam. Buku ni mungkin karya ke-3. kot? Ini kisah pengalaman dia tinggal di UK waktu study dan mungkin sekarang? *aku tak berapa teliti mmbaca. -.-
Dia merangkumi macam-macam part dalam life ni.
1. Politik

2. Bangsa

3. Agama
Sebenarnya banyak lagi. Rugi kalau tak baca. 
Tapi buku ni pun bukan aku punya. Ya aku yang beli, tak sengaja tengah mencari hadiah harijadi kawan dan rasa buku ni sesuai. Dan aku pun mintak pinjam. *muka tak malu.
Thanks la sudi bagi pinjam. 
Aku bangga ada rakyat malaysia melayu islam buat buku macam ni. Muhaimin sulam ni gak orang kampung ayah aku. haha. Memang terbaek!
Jom membaca! 
You are what you read. :)

0 Comments: