Syahirah: Keikhlasan.

Entry About Shout Follow D'Board
 reader(s)

  • Hi ho! Need to know bout me? Seriously?


owner

Contact Me

6:31 PM | 0 Cloud(s)
Keikhlasan.

Holla! Assalamualaikum


Tau kan ape tu ikhlas. Kalau seseorang tu ikhlas ke tak, boleh nampak ke? Perlu dikatakan secara zahir ke yg dia ikhlas? Macam TAK je kan.
For example lah, kau nak kawan dengan someone tu, sebab dia berduit, or sebab dia kacak.lawa. or papejelah yg bersebab. Need to tell him/her yg kau ikhlas berkawan dengan dia? Err.. I've no idea bout this.

For now, tak de lah dengan sape-sape aku bekawan atas sebab tertentu. Tak perlu kot aku rasa nak kena ada sebab untuk kau berkawan dengan siapa-2 kan. Manusia atas bumi ni kan semua bersaudara.

Kekadang, manusia ni, kalau buat benda baik, mesti nak kan balasan. Buar buruk taknak pulak dapat balasan. Kenalah buat dengan ikhlas. Sabarlah. Allah akan membalas jasa baikmu di akhirat kelak. :)

Boleh tak nak kata aku ikhlas gaduh dengan Solihin? HAHA
Aku tak pernah nak gaduh, busuk hati, dengki ke ape lah dengan dia tuh. Sampai hari ni aku masih tertanya-tanya kenapa dia marah sangat dengan aku. Dekat 2 tahun lebih dah aku tak betegur dengan dia even satu kelas. Who dare to speak with someone yg panas baran tak tentu pasai. *psycho! Dia pikir hangat dia ja. Orang lain punya hangat dia tak tau! Kesian pun ade. Tak sakit jiwa ke dendam kesumat dalam hati dia tuh tak pernah nak padam. Perangai macam tu, takde sape suka woyh!
This year, exam yg sangat-2 penting. Maybe aku ade buat salah dengan dia. Tapi pikiaq la sikit, benda dah 2 3 tahun lepas nak dendam lagi ka. Lagi pun dulu tu umur baru berapa. Hang perangai lagu ni sampai besaq, sampai tua la hang tak berbini. HAHAK!
Asai aku nak cakap dengan orang sebelah hang ka sapa, mesti hang toleh pandang tempat lain. Payah noh hang nih nak maafkan orang. Please la be mature sikit.
Aku tau budak ni memang tak baca blog aku. Lepas gerammmm!!!!

Haihhh.. Papepun, life must go on. Ikhlaskan segala perbuatan kat atas muka bumi ni.
Apa yang aku taip nih takdak kena mengena antara hidup dan mati melainkan pasal Solihin tuh. Kisah benar..

Peace! 
Pencinta Keamanan

0 Comments: