Syahirah: Pangkor! erkk..

Entry About Shout Follow D'Board
 reader(s)

  • Hi ho! Need to know bout me? Seriously?


owner

Contact Me

7:47 PM | 0 Cloud(s)
Pangkor! erkk..

Bismillah..

finally, ade jugak mase untuk aku menaip. Rindu sangat-2 dengan laptop Toshiba kesayangan aku ni. Memanjang je ade koje sekolah, tusyen etc. Penat tahu! penat! Only for this year. U have to all out in study la makcik. Ergh.. Sabaq la banyak-banyak..

Tengah-2 busy besekolah, curi jugak mase nak pegi ke Pangkor. Ni baru kali ke-3 aku jejakkan kaki ke Pangkor. Bukan selalu aku nak seberang laut semate nak bejalan kan. This time, pegi dengan membe. Mula-2 nak pegi, dapat 1 trip pulak dengan budak asrama. Kemain ramai berbaju batik biru.. Adess..
 Niat mula-2 nak lawat Ap kat rumah dia. Tapi dah alang-2 sampai ke sana, berholiday la even sekejap. Realease tension jalan-2 kat tepi laut. Nasib ade guide dari Alia. Kalau tak, entah ke mana la kami pegi. 

Mula-2 sampai, pegi la Chalet Ala, ayah alia yg punya, then ayah die bawak pi naik bot, jalan-2 pusing pulau. Ehemm. Kami di sapot. jadi, takdak masalah kewangan. Tima kasih sangat-2 kat pakcik norazmai. hehee~




See. the kejernihan air laut pangkor. Tak macam Teluk Batik. Minyak abess. ish3







walk for the FOOD!
Nak pi kedai makan. lapaq woo lepaih jalan jauhh..

Lepas Zohor, kami punn betolak pegi rumah Ap. Lama jugak kami sembang-2 dengan dia. Keluaga dia memang tabah hadapi dugaan. Ayah dia ada cakap, "dia bersyukur sebab diduga oleh Allah. Allah menduga hanya kpd hambanya yg mampu."
Sebak sangat aku dengar. Ap tu semangat dia kuat. Lelaki kan. Harus lahh.

Pukul 5, kali terus naik feri balik Lumut. Lagi sekali kami jumpa budak-2 asrama.  Kami jumpa taim pegi balik je. Ape pun ta bleh.
Sampai lumut, lapaq la, apa la. Pi la makan KFC sat. 

So. seharian jugak la kmai di pangkoq. Letih memang sesangat. Sampai hari isnin haritu sume pakat nak tido je time cikgu mior ngaja. hehee :D



0 Comments: