Syahirah: Cramp! *Girls

Entry About Shout Follow D'Board
 reader(s)

  • Hi ho! Need to know bout me? Seriously?


owner

Contact Me

5:31 PM | 0 Cloud(s)
Cramp! *Girls

Assalamualaikum. :'(

Hari ni memang takde mood gila babengg.
Kisah bermula pada pagi 1 November.
 Semangat berkobar-2 sebab dah dekat nak cuti. hehehh
Lagi satu, hari ni paper sejarah. Dari malam semalam study gila sampai saket otak.

Paginya, got something on my bed sheet.
Tidak! Darah. 
Ape yang aku tepikir dalam otak, macam mane aku nak jawab exam hari ni..
Jangan lah kau datang senggugut.
Tiap kali kalau kena time hari sekolah, mesti aku tak pegi.
Tak sanggup aku.
Kalau pegi jugak, mau la member-2 aku tengok aku nangis.
Ade ke budak brutal nangis. *kasi booo~

Tapi hari ni, alhamdulillah tak sakit sangat sampai cramp kaki aku sebelah.
Tapi waktu jawab exam tadi. Mak aiiihh.
Tah kenapa aku nak tidur jee. Mengantuk sesangat.
Yang paling aku tunggu hari ni, bile la nak balik.
Lame sangat rase nye. Dah labalik tadi kena jalan kaki. 
Tapi oke laa. Exercise a lil bit.
Haihh. Kalau tiap-tiap bulan nak hadap gini memang tak tahan.
Aku start jadi macam ni since aku form 2.

Tapi ape yang selalu aku buat kalau jadi, minum teh panas. 
Kalau boleh jangan ade gule.
Kalau nak minum air suam sahaje, tawar kot!
Kalau ikut sains, kalau kite minum air yg panas, die boleh lancarkan peredaran darah period.
Sebab air akan masuk ke perut, sampai lah ke usus.
Air tu panas, so darah beku akan jadi cair.

 Letak bantal belakang pinggang sebelum tidur.
Lepas tu tidur. Sampai korang jage balik. Sakit tu mesti hilang. Tapi ikut orang jugak lah. Ade yg senggugut sampai seminggu lame nye. 
Elakkan ambik ubat kaler pink tuh. Bahaye untuk diri korang.
Penat organ-organ dalaman kita memproses. 
Dan aku ta pernah ambik benda tuh. Okeh.

So, aku nak pegi tidur. Penat perah otak jawab sejarah tadi.
Sivik pun same. SUHAKAM ohh SUHAKAM.

0 Comments: