Syahirah: Selamat Menyambut Ramadhan :))

Entry About Shout Follow D'Board
 reader(s)

  • Hi ho! Need to know bout me? Seriously?


owner

Contact Me

6:12 PM | 0 Cloud(s)
Selamat Menyambut Ramadhan :))

Assalamualaikum.

Esok dah masuk 1 Ramadan. Puasa tahun ni awal kan? Bulan 7. Bulan 8 dah raya! Haihh.. Bleum ape-2 lagi dah fikir raye. Tapi, kalau masuk ke supermarket ke, kedai-2 sekarang ni dah siap jual baju raye, kuih raye. Macam-2 lah pasal raye. Puasa pun belum dah nak raye. 

Pernah aku terfikir, sebulan lagi nak puasa, ada yang dah siap tempah baju raya. Entah sempat ke tidak kita nak sampai. Maksud aku, kita tak boleh nak tentu, bila-2 je kita boleh accident. Something yang kita tak sangka boleh jadi. So. Ramadan kali ni, harap-2 dapat kita banyakkan ibadat kita kepada Allah. Manusia mudah lalai kan. Jangan ingat kita hidup ni selama-lamanya. Siapa tahu esok ape akan jadi, right?

Ha! Semalam, aku pergi Tesco Manjung. Tetibe nampak banner nih.


Aku ambik masa 2 3 minit kejap nak fahamkan ayat dia nih. Bila pulak Ramadan yang akan dibuka? Nak bukak kat mane? FAIL sungguh! HAHA

Kbye. Assalamualaikum.


Heyhey! Budak kat atas nih  kate selamat berpuasa ye! Jangan ta puase pulak ye! Tak puase takleh Raya!

0 Comments: