Syahirah: NewExperience, NewFriends, NewStory (Part 1)

Entry About Shout Follow D'Board
 reader(s)

  • Hi ho! Need to know bout me? Seriously?


owner

Contact Me

11:14 PM | 0 Cloud(s)
NewExperience, NewFriends, NewStory (Part 1)

Assalaamualaikum n Hello there!

Waahh! Giler penat 5 hari aku bertapa dekat tepi laut. Roh laut dah rasuk aku. Memang penat+happy+enjoy sangat-2. 

Mule-2 sampai Outwart Bound(OB) cuak gile. Dah la dengan datang lambatnye. Malu pon ade. Siap-2 masuk daftar, diorang dah siap bagi group or kat sana panggil watch. Memang sorang pon dalam watch tu aku tak kenal. Tengok instructor tu pon garang. Memang cuak gile aku time tuh.

First activity, macam kem-2 biase, ice breaking lah. Baru la kenal kawan-2 baru. Watch aku ade 16 orang. 10 laki, 6 perempuan. Abang instructor tu pun, actually sporting sangat! HEHE

Nie dia!! Abang Ramlan dengan muka GANAS dia!
Aktiviti dekat sane memang boleh tahanla extreme dia. First night je dapat tidur dalam dorm yg empuk tuh. Dan esoknya, bemula ekspidisi kami ke Teluk Sekadeh, Pulau Pangkor.

2nd day
Berkayak dari OB ke Teluk Sekadeh. Dekat 3 jam jugak tengah-2 laut tuh. Partner kayak aku pulak, tak le bla 'mabuk laut' tapi last-2 aku yang muntah. HAHA
Sampai-2 je kat san, rase sunggoh heaven! Sampai juga akhirnya. Lepas tuh, kena unload barang dari motherboat masuk campsite.
Habis semua tuh, naikkan khemah dekat site sendiri!



Macam-2 benda yang aku tak tau, dapat belajar kat sini. Bukan senang nak dapat pengalaman ni tau. Dapat pulak member-2 watch yang best. Din, Arif, Amirul, Hadi, Aiman, Saw, Teo, Iwan, Faris,Nesa, Kak Mai, Kak Ain, Wanie, Lynn, Shila. Thanks sangat korang sebab banyak tolong aku. *Tambah lagi waktu jungle trekking. >_<


Tapi sebelum pi masuk hutan, kami pi panjat bukit sat. Tinggi tu memang tinggi lah! Cerun lain 90 darjah bhai.  Aktiviti repelling yg kitorang nak buat. Gayat? No lah! Best kot dapat tengok view laut yang giler cool. Subhanallah..!!
Turun-2, rupanya dalam watch, aku sorang je pompuan yg dah turun. Depa semua dok lapaq nak makan. Masak megi jelah kitorang tengah hari tuh. Selesai je makan, sempat lagi lepak-2 tepi pantai 

Betapa khusyuk dyorang dengar cerita si Black tuh.

Korbu's members
Ada lagi aku nak citer nih. Tapi next post lah. HEHE
Thanks for reading :)

0 Comments:



Nie dia!! Abang Ramlan dengan muka GANAS dia!
Aktiviti dekat sane memang boleh tahanla extreme dia. First night je dapat tidur dalam dorm yg empuk tuh. Dan esoknya, bemula ekspidisi kami ke Teluk Sekadeh, Pulau Pangkor.

2nd day
Berkayak dari OB ke Teluk Sekadeh. Dekat 3 jam jugak tengah-2 laut tuh. Partner kayak aku pulak, tak le bla 'mabuk laut' tapi last-2 aku yang muntah. HAHA
Sampai-2 je kat san, rase sunggoh heaven! Sampai juga akhirnya. Lepas tuh, kena unload barang dari motherboat masuk campsite.
Habis semua tuh, naikkan khemah dekat site sendiri!



Macam-2 benda yang aku tak tau, dapat belajar kat sini. Bukan senang nak dapat pengalaman ni tau. Dapat pulak member-2 watch yang best. Din, Arif, Amirul, Hadi, Aiman, Saw, Teo, Iwan, Faris,Nesa, Kak Mai, Kak Ain, Wanie, Lynn, Shila. Thanks sangat korang sebab banyak tolong aku. *Tambah lagi waktu jungle trekking. >_<


Tapi sebelum pi masuk hutan, kami pi panjat bukit sat. Tinggi tu memang tinggi lah! Cerun lain 90 darjah bhai.  Aktiviti repelling yg kitorang nak buat. Gayat? No lah! Best kot dapat tengok view laut yang giler cool. Subhanallah..!!
Turun-2, rupanya dalam watch, aku sorang je pompuan yg dah turun. Depa semua dok lapaq nak makan. Masak megi jelah kitorang tengah hari tuh. Selesai je makan, sempat lagi lepak-2 tepi pantai 

Betapa khusyuk dyorang dengar cerita si Black tuh.

Korbu's members
Ada lagi aku nak citer nih. Tapi next post lah. HEHE
Thanks for reading :)