Syahirah: Sahabat? Perlu kah?

Entry About Shout Follow D'Board
 reader(s)

  • Hi ho! Need to know bout me? Seriously?


owner

Contact Me

12:44 AM | 0 Cloud(s)
Sahabat? Perlu kah?

Photobucket

Hye peeps! First of all aku nak ucap salam maal hijrah. Moga di tahun batu ni kite jadi insan yg lebih taat kepada Allah, Insyallah.
Tengah-tengah malam ni, aku rase nak meraban sikit. Sikit ker? Bace la ek.

 Malam-malam ni aku rase cam nak nanges sangat! Dah lame rasenye aku xmenanges. Bile tringat kawan-kawan lame aku dolu2 zaman skolah rendah. Macam-macam lah prangai. Tak senonoh pon ader.Biase lah, budak-budak kan. Dulu boleh katekan satu sekolah tu kite kenal. Semue kawan kita. Tapi sekarang, aku tak rase macam tu dah. Payah rupenye nak cari sahabat yg betul2 bole percaye. Manusia ni macam-macam jenis ade kat dunia ni.

Aku percaye ramai kat luar sane pun macam tu jugak kan? Bak kate orang 'kawan gembira senang dicari, kawan menangis.. belom tentu jumpa. Bukan nak kate bila naik skola menengah ni, aku xde kawan langsung, tapi nak kate yg memang sahabat terbaik boleh percaye sangat-sangat-sangat tu xde la. triple sangat tuh!
Setakat kawan baik camtu ade lah. Tak kire lah laki ke pompuan kan. Aku ingat jugak dulu, walau gadoh, perang dunia ke 3 pon, kawan,dah macam adik beradek, lame-lame baik jugak. Tak payah nak gadoh sampai ke mati lah. Betul tak?

So, sahabat. Perlu ke? Ade orang kate die boleh hidup sorang2. Tak perlukan teman hidup. Yelah tak jadi kawan tak kan suke2 nak kawin jugak kan. Sahabat maybe xpelu tapi kawan memang kena ade. Kalu tak, susah senang kite sape nak tolong kan? Lagipun xkan kaw nak hidup kat dunia ni sorang-sorang? Hurm.. Ape pon aku bersyukur sebab ade sahabat-sahabat aku yg sekarang ni sangat baik! And aku sayang dyorng sangat2!  Oke habis dah aku merapu stakat ni. 


0 Comments: