Syahirah

Entry About Shout Follow D'Board
 reader(s)

  • Hi ho! Need to know bout me? Seriously?


owner

Contact Me

8:41 PM | 0 Cloud(s)
supposedly be..


Its been a lo......ng time i've not updating this blog. Seems like it does not exist anymore. haha
I just feel bored and single. eh? Yes because i'm bores af.
This semester I should be end of my classes and go practical but unluckily I've failed to ended them on time. Have 2 more subjects eh 3 subject left. I feel bad for myself :( But its okay, I know I can survive insyaAllah. 2 more semesters babe! I can't imagine how my life gonna be without my friends, old classmates, Dpim 82 T_T Allah is always with you alhusna :) so, cheer up! Goodluck dear self ;)
1:41 PM | 0 Cloud(s)
Im so sad

This semester is really tough for me. class sangat padat. aku takde masa nak jalan sangat, huha sana sini.
Well sebenarnya aku sangat terasa dgn kawan2. U gotta realize that they are not gonna always be there for you. you gotta do all those things by yrself. its fine then. You're a big girl. be independent. But i dunno why sekaranf sikit2 nak nangis. terasa hati. You're not like this before. why? I cant brain with myself anymore. Im so stress. Depressed as hell. Sokay then. Keep calm dear self. Face everything in patient. Everything's gonna be okay.
8:05 PM | 0 Cloud(s)
hidden secret

assalamualaikum.

Hari ni, hari bad luck aku. Banyak dah bad luck kisah hidup aku ni, tapi hari ni bad day lagi.
Memory card aku tetibe rosak. Aku stress ya amat sangat. Semua benda hilang dah. Aku tak larat nangis dah.

But the hing, aku baru tau satu cerita. Dulu ayah pernah ade girlfriend. Aku tak tau sangat love story mak dengan ayah ni. But tadi, tetibe mak cerita dekat aku. Dulu mak pernah gugur, abang aku tu lah. Waktu tu still tinggal dekat beruas lagi. Tiba-tiba girlfriend ayah tulis surat. Must be gaduh la kan mak dengan ayah. Ayah dulu ramai peminat rupanya. Jiran belakang rumah pun minat dia. Ayah aku hensem kot. Dok renyih manjang. How lucky my mom dapat husband macam ayah. Sabar sangat dengan semua benda. I wish one day i got a husband just like my dad. :P

xx
11:05 PM | 0 Cloud(s)
Tempatan Fest 2016

assalamualaikum.

Cuti semester aku dah pun nak habis. Lagi seminggu je nak balik Arau. Jadi, aku habiskan masa tersisa ni dengan pergi jalan ke mana hala pun tak tau, ikut je kengkawan aku. Kali ni yang rajin teman aku jalan si Adam lah. Mangsa ajakan aku. hahaha! Maafkan aku adam. :P

Sabtu lepas aku pergi tempatan fest bertempat di Ipoh, Taman DR apebenda tah. Dulu parents aku pernah duduk ipoh setahun tapi time tu aku masuk asrama, so tak tau sangat jalan sampai pakai waze, then balik mak aku gelak sebab "tu pun nak pakai waze". Kfine!

Dari pandangan aku bila pergi sana, nampak bebudak hipstur, acah-acah hipster, outfit semua nak hitam. Mostly girl, pakai shawl nak singkat, baju tight in, seluar singkat. Waddeee. Aku pulak balik kenduri, pakai skirt, blouse, tudung bawal. Macam pelik sikit pegi situ. Sebelum ni aku ade dah pegi event macam tu, dan aku bukan jenis pakai pakaian macam diorang tu. Aku dengan selekeh aku lah. Well kengkawan aku ade ugak gelak tengok minah-minah yang dekat sana pakai macam tu, aku balas je "biarlah, diorang konfiden kot pakai macam tu" Malas aku nak cakap banyak. Ikut korang lah. Rasa selesa orang tengok atas bawah, pakailah. Macam aku kesah. Memang tu fesyen zaman sekarang. Aku je kot yang tak berapa ikut. lol. Tu dari pandangan aku yang perhati orang dekat sana.

One more, Barang LOKAL. Aku tak minat barang lokal sebab harga yang teramat mahal tak padan dengan barang. Kata local, supposedly murah la untuk orang local membeli. Tapi compared to barang imported lagi murah dari local. Dah kenapa? Setakat cop je kot. -_-

Aku pun tak faham dengan culture malaysian youth nowadays. Aku tak berapa terjebak lah dengan semua ni. Aku sekadar memerhati. Nak tengok apa pulak trend lepas ni. :)

Plan this week, nak pegi frenzy! Mandi yuk.

xoxo
7:03 PM | 0 Cloud(s)
new life

Bismillahirahmanirrahim.

Hari yang bagus untuk aku menulis. Entah mana datangnya spirit yang semalamnya serabut bukan main sampai nangis teruk. Biasalah. Perempuan. Tadi aku baru baca buku Equation by Mr. Apis. Terima kasih sebab bagi aku semangat baru untuk mulakan kehidupan baru. :)

Hidup aku pernah rasa macam tak mampu nak buat apa dah. Sampailah semalam, aku fikir balik apa yang aku dah lakukan sepanjang hidup. Teringat zaman sekolah, yang sangat banyak mengajar aku tentang ilmu, persahabatan, cinta. Pasal cinta tu, banyak jugaklah cinta monyet aku sampai sekali aku betul-betul jatuh cinta pada orang yang salah. Aku sangat kesal sebab masa aku banyak tergadai, untuk perhubungan yang tak tahu penghujungnya. Tapi kita mana tahu, rencana Tuhan. Dan sekarang aku mahu mulakan hidup baru. Buat apa duduk bersedih sedangkan dia dah bergembira bahagia tanpa kita. hahaha!

Jadi mulai sekarang, aku betul-betul akan terus move on. Jangan fikirkan orang yang tak pernah fikir pasal kita. Sampai masanya untuk kau bahagiakan diri kau sendiri Alhusna. Moga kau istiqamah.

xxx